فواید جگر سفید گوسفند به عنوان یکی از اعضا و اندام های مفید و پر سود برای مصرف در این بخش خدمت شما معرفی می گردد. یکی از محبوب ترین غذا ها در بین ایرانی ها مربوط به اندام های داخلی گوسفند زنده و سایر دام ها نظیر بز و گوساله و گاو و … می باشد. در این میان قبلا نیز به معرفی خواص روده گوسفند پرداخته ایم و در این بخش نیز به معرفی خواص استفاده از جگر سفید به عنوان عضوی داخلی و قابل استفاده دام می پردازیم، تا در این رابطه اطلاعات کاملی در اختیار داشته باشید.
آنچه می خوانید
خواص جگر سفید گوسفندان
با توجه به اینکه فواید و خواص استفاده از اندام های داخلی برای انسان ثابت شده است، اصولا در ایران و بسیاری از کشور های دیگر نسبت به فروش این موارد در کنار گوشت قرمز اقدام می شود. فواید گوشت قرمز برای بدن در یک سو و فواید اندام های داخلی نیز در یک سوی دیگر قرار دارد. هر فردی با خرید گوسفند زنده علاوه بر بهره وری و استفاده از گوشت با کیفیت، می تواند به استفاده از اندام های داخلی در صورت سالم بودن همچون جگر، جگر سفید، روده، قلوه و … بپردازد.

نوع پخت و استفاده از موارد نامبرده می تواند نسبت به مناطق و فرهنگ های مختلف متغیر باشد اما کباب کردن موارد نامبرده در هر نقطه و مکانی همواره مورد توجه بوده و می باشد. میزان خرید این موارد را می توان در حد گوشت خالص قرمز دانست. بنابراین بهتر است شما هم با خواص این اندام ها آشنا باشید.
جگر سفید چه فوایدی دارد ؟
شش دام زنده یا همان ریه را جگر سفید می گویند، جگر سیاه نیز به کبد اطلاق می شود. هر دو جنس دارای منابع مناسب و غنی از مواد مورد نیاز و مفید هستند که توسط افراد برای موارد مختلف مصرف می شوند.
جگر سفید نیز همچون جگر سیاه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، در این بین این نوع جگر مقدار آهن و پروتئین کمتری نسبت به جگر سیاه دارد، همچنین نسبت به گوشت قرمز نیز دارای میزان کمتری چربی است. اما در هر صورت طرفداران خاص خود را دارد. این اندام فاقد هر گونه کربوهیدرات می باشد. میزان 100 گرم از جگر سفید گوسفندی معادل 113 کالری انرژی و 8 گرم پروتئین و 3 گرم چربی می باشد.
عوارض مصرف زیاد
با توجه به اینکه این نوع جگر دارای ویتامین A به مقدار زیاد و همچنین مس می باشد، بنابراین ممکن است در اثر مصرف بیش از حد، مسمومیت هیپرویتامینوز آ و مسمومیت مس به وجود بیاید. همچنین به دلیل داشتن کلسترول بالا، مصرف بیش از حد این نوع می تواند برای افرادی که دارای بیماری های قلبی هستند، خطرناک و غیر مناسب باشد.
نحوه پخت جگر سفید
با پخت و پز این نوع می توانید از مزایا و فواید جگر سفید بهره ببرید. به این منظور می توانید از کباب کردن جگر گوسفند استفاده کنید و یا نسبت به نوع دیگر پخت اقدام کنید. در روش دیگر جگر را تکه تکه کرده و با جدا کردن اضافه ها، تکه ها را بشویید. تکه ها را در یک قابلمه ریخته و همراه آب بگذارید تا به جوش آید و کف جگر خارج شود. بعد از انجام این کار یک بار دیگر جگر ها را می شوییم و جگر را همراه با کمی آب و یک عدد پیاز روی شعله قرار می دهیم تا حدود یک و نیم ساعت بجوشد. در ادامه یک عدد پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و همراه با فلفل دلمه ای و فلفل تند و سیر نگینی در داخل روغن تفت دهید و بعد نیز جگر را به ان اضافه کنید تا با هم تفت بخورند و آماده مصرف شود.