راه‌های افزایش اشتها در دام
راه‌های افزایش اشتها در دام

داروهای اشتها آور برای انواع دام

داروهای اشتها آور برای انواع دام یکی دیگر از مقالات و مطالبی می‌باشد، که ما برای بالا بردن اطلاعات عمومی و تخصصی دامداران به تهیه و عرضه آن خواهیم پرداخت. در بعضی از مواقع به خاطر دلایل مشخص و مختلفی ممکن است که دام زنده دچار کم اشتهایی شود، و همین امر بر روی وزن و رشد آن بسیار تاثیر منفی خواهد گذاشت.

به این دلیل شما باید با شناخت داروهای اشتها آور به دام در خوردن خوراک و علوفه غنی که نیاز آن را برطرف کند کمک کنید.در همین رابطه در این بخش به بررسی و تحلیل داروهای اشتها آور برای گوسفندان خواهیم پرداخت تا اطلاعات جامعی را در این باره در اختیار شما قرار دهیم.

کم اشتهایی و کم خوری در انواع گوسفند و دام

یکی از مشکلاتی که ممکن است هر نوع دام و گوسفندی با آن روبرو شود، کم اشتهایی و کم خوری می‌باشد. که این امر می‌تواند خود دلایل بسیار متنوعی داشته باشد که دام را به خوردن به خوراک بی میل کند. به طور مثال بیماری‌هایی مانند اسیدوز در گوسفندان، زخم دهان و همچنین آبله بزی می‌تواند تاثیر بسیار منفی بر روی اشتهای دام داشته باشد، و کیفیت خوردن غذای آنها را به صورت کاملا آشکار و مخرب کاهش دهد. البته کاهش شدید اشتها و خوراک دام می‌تواند بر وزن و رشد حیوان تاثیر کاملا مخرب بگذارد. به این خاطر شما باید در حین بروز همچنین مشکلی بتوانید کاری انجام دهید تا دام به حالت و رویه عادی بازگردد.

درمان بی اشتهایی گوسفند
درمان بی اشتهایی گوسفند

دارو‌های اشتها آور برای گوسفند

البته در این بین داروهای بسیار مفیدی همچون اپتونیک و آپیتان وجود دارد. که شما می‌توانید برای بالا بردن اشتهای انواع حیوانات از آنها استفاده کنید. شما با دادن این داروها باعث خواهید شد تا وزن گوسفند زنده بسیار کاهش پیدا نکند و بتواند به رشد کافی دست پیدا کند. البته شما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید، که مصرف بیش از حد این داروها نیز می‌تواند تاثیرات منفی بر روی دام داشته باشد. به این خاطر شما دامداران عزیز باید در مصرف این دارو با اصول و قواعد خاصی رفتار کنید.

اهمیت مراقبت از دام

امروزه به دلیل بالا رفتن قیمت انواع دام و گوسفند زنده و همچنین بالا رفتن میزان هزینه‌های نگهداری آنها، دامداران باید بتوانند با اصول و قواعد خاصی به مراقبت از گله خود بپردازند. زمانی که شما به صورت کاملا بهداشتی و با اطلاعات بالای دامداری از گله و گوسفندان خود مراقبت کنید، آنها کمتر دچار بیماری خواهند شد. و همین امر باعث می‌شود تا هزینه‌های اضافی درمان بیماری‌ها گریبان گیر شما نشود و شما بتوانید در مخارج خود به خوبی صرفه جویی کنید.

عوامل موثر در بی اشتهایی و کم خوری دام

در این بین عوامل بسیار متفاوت و زیادی وجود دارد که باعث کم اشتهایی و کم خوری انواع دام خواهد شد. در این بین عواملی همچون جیره غذایی، محل نگهداری و همچنین بروز بیماری‌های مختلفی می‌تواند در کم اشتهایی و بی اشتهایی دام بسیار تاثیر گذار باشد. به این خاطر ما در ادامه تمامی این عوامل را مورد بررسی قرار خواهیم داد، تا اطلاعات جامعی را در اختیار دامداران عزیز بگذاریم.

درمان کم اشتهایی گوسفند
درمان کم اشتهایی گوسفند

جیره غذایی پایین و خوراک بی کیفیت

در بعضی از مواقع دادن جیره غذایی نامناسب که دارای کیفیت بسیار پایینی می‌باشد می‌تواند باعث بی اشتهایی و کم خوری در بین گوسفندان شود. به این خاطر شما باید قبل از دادن هر گونه علوفه و جیره‌ای به گله خود آن را بررسی کنید که تاریخ گذشته و کپک زده نباشد، زیرا هضم چنین مواد غذایی برای حیوان بسیار سخت و مشکل است. همچنین شما باید میزان مقدار آب و کیفیت آب را نیز همواره چک کنید، تا گله بتواند از یک آب سالم و بهداشتی استفاده کند. نکات دیگری را نیز شما باید حین دادن جیره غذایی به دام در نظر بگیرید که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

  • نباید جیره غذایی گوسفند زنده بیش از حد خشک و بیش از حد حاوی آب باشد.
  • جیره و مواد خوراکی دام نبای همیشه یکنواخت باشد باید دارای تنوع نیز باشد.
  • وجود فیبر بیش از حد در خوراک دام نیز می‌تواند عامل کم خوری حیوان شود.
  • شما باید در زمان مناسب و به مقدار مناسب نمک در اختیار دام قرار دهید.
  • کپک زده بودن و فاسد بودن علوفه و جیره غذایی یکی از علل اصلی بی اشتهایی می‌باشد.
  • نباید خوراک‌های قدیمی و مانده که بوی بدی دارند را در اختیار دام قرار داد.
  • بی کیفیت بودن علوفه و یونجه نیز می‌تواند باعث چنین امری در گوسفند شود.
  • وجود بیش از حد منابع پروتئین مانند پودر ضایعات طیور و ماهی نیز می‌تواند عامل کم خوری در انواع دام شود.

محل نگهداری انواع دام

محل نگهداری گوسفند و انواع دام باید به گونه‌ای اصولی ساخته شود، که دام در آن احساس آرامش داشته باشد. به صورتی که در فصل‌های مختلف نباید بیش از حد سرد و بیش از حد گرم باشد. زیرا همین سرما و گرما با وارد کردن استرس بر حیوان باعث کم خوری و کم اشتهایی در آن خواهند شد، به این خاطر شما باید برای دامداری به محل نگهداری آنها نیز توجه داشته باشید. در ادامه ما به بررسی ویژگی یک جایگاه مناسب برای نگهداری دام خواهیم پرداخت.

  • کوچک بودن آخور یا غیر استاندارد بودن آن باعث می‌شود هنگام دادن خوراک ازدحام زیادی به وجود بیاید و همین امر موجب می‌شود تا گله شما به طور کامل سیر نشوند.
  • باید آبشخور در نزدیکی محل غذای دام قرار بگیرد چون نبود آب باعث می‌شود تا دام بر اثر تشنگی و کم آبی دچار ضعف و بی اشتهایی شود.
  • محل نگهداری دام باید دارای تهویه مناسب باشد، تا در فصل گرما هوای سرد به داخل دامداری منتقل شود و در هوای سرد مانع خروج هوای گرم از دامداری و تولید هوای گرم شود و آنها بدون هیچ استرسی به خوردن مشغول شوند.
  • کثیف بودن و غیر بهداشتی بودن محیط نیز می‌تواند یکی از عوامل بروز بیماری‌هایی نظیر ذات الریه در گوسفند و … شود و در نتیجه سبب کم خوری دام باشد.

زخم دهان یکی از علل اصلی کم اشتهایی در انواع دام

زخم دهان یکی از بیماری‌های بسیار خطرناک و شایع در بین انواع دام مانند گوسفندان و گاو می‌باشد. زخم دهان در دام می‌تواند بر اثر بیماری تب برفکی و اکتیمای اورف باشد. در این حالت زخم های بسیار کوچکی بر روی دهان و داخل دهان حیوان و دام ایجاد می‌شود، که نمی‌گذارند به صورت دلخواه به چرا بپردازد. حتی این زخم‌ها در بعضی از مواقع می‌تواند باعث تلف شدن گوسفند شود. البته شما باید با دیدن علائم تب برفکی به سرعت به پیش دامپزشک مراجعه کنید، تا گله خود را از شر این بیماری خلاص کنید.

داروی اشتها آور گوسفند
داروی اشتها آور گوسفند

کم اشتهایی به خاطر اسیدوز دام

اسیدوز نیز یکی از بیماری‌هایی است که بر اثر زیاد کردن جیره غذایی دام در یک دفعه ایجاد می‌شود. به این صورت که گاز بسیار زیادی باعث التهاب و شکم درد دام زنده خواهد شد. و همین امر باعث می‌شود تا دام بسیار کم اشتها شود و به طور مداوم بر تسکین درد با لگد به شکم خود بزند. به این خاطر شما برای اجتناب از بروز این بیماری باید از زیاد کردن یک دفعه‌ای جیره غذایی گله خود بپرهیزید.

داروهای موثر در میزان اشتهای دام

در حال حاضر داروهای مختلفی برای درمان بی اشتهایی، کم اشتهایی و کم خوری انواع دام و گوسفند وجود دارد. که معروف‌ترین آنها اپتونیک و آپیتان می‌باشند، که هر کدام از آنها دارای خصوصیات خاصی می‌باشند. که ما برای بالا بردن اطلاعات دامداران گرامی در ادامه به بررسی دقیق این داروی بسیار با کیفیت خواهیم پرداخت.

داروی اشتها آور اپتونیک برای انواع دام

این دارو یک محرک بسیار عالی برای درمان کم اشتهایی و بی اشتهایی در انواع دام می‌باشد که دارای خصوصیات بسیار عالی می‌باشد. این دارو اغلب به صورت ساشه‌های 30 گرمی در بازار یافت می‌شود. ترکیبات اصلی و اولیه این دارو از گیاهان دارویی چون Pimpinella ansisum و Cichorioum intybus تشکیل شده است، که کمک زیادی به هضم خوراک دام خواهند کرد.

شما برای درمان کم اشتهایی گاو باید به مدت دو روز هر یک دفعه یک ساشه 30 گرمی را هر 12 ساعت یک بار به دام بدهید. همچنین برای درمان کم اشتهایی انواع گوسفند در هر 12 ساعت یک بار 10 گرم از این دارو را در مدت 2 روز به حیوان بدهید. به این نکته توجه کنید که برای درمان کم اشتهایی این دارو با علوفه مخلوط شود و به دام داده شود. و برای درمان بی اشتهایی باید با آب مخلوط شود و به دام داده شود.

داروی اشتها آور آپیتان برای دام

داروی آپیتان نیز به عنوان یک محرک قوی در برابر کم اشتهایی، بی اشتهایی، آتونی و انباشتگی شکمبه، تغذیه با مقادیر زیاد علوفه تازه بخصوص خانواده حبوبات و متعاقب درمان با آنتی بیوتیک در دام کاربرد دارد. برای درمان بی اشتهایی گاو با این دارو شما باید برای وزن بین 200 الی 300 کیلوگرم 15 گرم دارو را به مدت دو بار در یک روز به گاو بدهید واین کار را دو روز تکرار کنید.

همچنین برای درمان کم اشتهایی گوسفند باید 3 گرم دارو را برای وزن 40 الی 60 کیلوگرم به مدت دو بار در روز به گوسفند زنده بدهید. برای مصرف این دارو هم می‌توانید آن را با آب مخلوط کنید، هم می‌توانید با مخلوط کردن در علوفه ان را به دام خود بدهید.

در این مقاله ما به معرفی جامع داروهای اشتها آور برای انواع دام و همچنین دلایل کم اشتهایی گوسفند پرداختیم. تا عزیزان دامدار که به دنبال کسب اطلاعات جامعی در این باره هستند بتوانند با مطالعه این مطلب بیشتر با علل کم اشتهایی و روش درمان آن آشنا شوند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش گوسفند زنده

جهت خرید گوسفند زنده با شماره های زیر می توانید در ارتباط باشید.