علائم بیماری سیاه زخم دام
علائم بیماری سیاه زخم دام

بیماری سیاه زخم در انواع گوسفند

بیماری سیاه زخم در انواع گوسفند یکی دیگر از مقالات و مطالب مربوط به موضوع بیماری گوسفندان می‌باشد. که داشتن اطلاعات بسیار جامع در این باره می‌تواند به دامدار در حین بروز چنین مشکلی کمک بسیار شایانی بکند. به این خاطر در این مطلب از سایت شیپ 98 ما به بررسی کامل و دقیق بیماری سیاه زخم در گوسفند زنده و همچنین راه درمان این بیماری خواهیم پرداخت.

سیاه زخم یکی از بیماری‌های بسیار خطرناک و واگیردار می‌باشد، این بیماری در بین انسان و دام مشترک می‌باشد. به این خاطر شما باید در مواجه با این نوع بیماری تمام جوانب مختلف و نکات بهداشتی را رعایت کنید تا به این بیماری دچار نشوید.

بیماری سیاه زخم در گوسفند زنده

بیماری سیاه زخم دام یا همان شاربن که نام علمی آن می‌باشد، یک نوع بیماری واگیردار و باکتریایی مشترک در بین دام و انسان می‌باشد. این نوع بیماری بسیار خطرناک و واگیرمی‌باشد، و در بیشتر مواقع باعث تلف شدن گوسفندان خواهد شد، به این خاطر شما باید اطلاعات بسیار جامع و دقیقی را در مورد این نوع بیماری در اختیار داشته باشید تا در صورت مواجه شدن با آن بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید. البته این بیماری در اکثر دام‌هایی چون گوسفند، گاو و اسب بسیار دیده می‌شود. که در این بین میزان آسیب دیدن گاو و گوسفند نسبت به سایر حیوانات دیگر بیشتر می‌باشد، که شما باید بیشتر از آنها مراقبت کنید تا با چنین مشکلی مواجه نشوید.

درمان سیاه زخم گوسفند
درمان سیاه زخم گوسفند

داشتن اطلاعات جامعی درباره خصوصیات این بیماری، و همچنین راه درمان آن می‌تواند، به دامداران عزیز در صورت مواجه با چنین بیماری سختی کمک بسیار زیادی بکند. به این دلیل در ادامه به صورت کاملا تخصصی و کامل به بررسی بیماری سیاه زخم یا همان بیماری شاربن در گوسفند خواهیم پرداخت. تا دامداران با شناخت جامع این بیماری بتوانند با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی از بروز این بیماری در خود جلوگیری کنند.

بیماری سیاه زخم چیست؟

در میان دام و گوسفند زنده بیماری‌های بسیار زیاد و خطرناکی وجود دارد، که هر کدام از آنها دارای خصوصیات و ویژگی‌های بسیار منحصر به فردی می‌باشند. این نوع بیماری نیز به عنوان یک بیماری بسیار خطرناک و واگیردار در بین انسان و دام دیده می‌شود. در بی تمامی دام‌ها انواع گوسفند مانند بز و بره و همچنین گاو در مقابل این بیماری بسیار ضعیف هستند و در بیشتر مواقع یعنی 90 درصد این بیماری باعث تلف شدن حیوان خواهد شد. به این دلایل شما باید قبل از بروز این بیماری بتوانید راه پیشگیری از آن را انجام دهید.

عامل بروز بیماری سیاه زخم در گوسفندان

عامل اصلی بروز بیماری سیاه زخم یک نوع باکتری میله‌ای شکل می‌باشد. که از خانواده باکتری‌های هوازی و هاگ دار می‌باشد و می‌تواند به تنهایی باعث بیمار شدن دام و مرگ آن شود. این باکتری بعد از اینکه چند ساعت در معرض هوای مستقیم قرار می‌گیرد به هاگ تبدیل شده و باعث بروز این نوع بیماری می‌شود. در کل این باکتری بعد از تبدیل شدن به هاگ حدود 40 الی 50 سال طول عمر دارد که در این مدت می‌تواند باعث بیماری دام و حیوانات مختلفی بشود. زمانی که یک دام زنده بر اثر این بیماری تلف می‌شود مقادیر زیادی از این نوع باکتری در تمام خون و ترشحات بدن او وجود دارد.

علائم وجود بیماری سیاه زخم در انواع دام

بیماری شاربن دام زنده نیز مانند دیگر بیماری‌های گوسفندان دارای علائم بسیار منحصر به فردی می‌باشد. که دامداران با دیدن آنها می‌تواند از وجود این بیماری با خبر شوند، و دام بیمار خود را با نکات بهداشتی در یک مکان بسیار خاص قرنطینه کنند. البته ما در ادامه به بررسی بهتر این بیماری و علائم آن خواهیم پرداخت، تا شما عزیزان دامدار شناخت جامعی در مورد سیاه زخم داشته باشید.

  • مرگ دام و گوسفند به صورت کاملا ناگهانی
  • تورم در زیر شکم دام
  • تورم در ناحیه گردن دام از علائم سیاه زخم است
  • داشتن تب شدید که به 40 درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد
  • اسهال خونی
  • هنگام ادرار مقداری خون نیز همراه ادرار از بدن گوسفند خارج می‌شود
  • بی اشتهایی شدید و نخوردن غذا
  • نفس کشیدن بسیار عمیق و تند تند دام
  • افسردگی شدید
علائم سیاه زخم دام
علائم سیاه زخم دام

چگونگی انتقال بیماری شاربن به انواع حیوانات

راه انتقال این بیماری خطرناک همچون بیماری هیداتیدوز در دام، خاک آلوده می‌باشد، به خصوص در فصل‌هایی که بارندگی و رطوبت هوا بسیار زیاد است. زیرا وجود چنین هوای مطلوبی برای رشد و گسترش هاگ شاربن بسیار عالی می‌باشد و می‌تواند به سرعت خود را گسترش دهد. در چنین شرایطی نباید دام‌ها را در زمین‌ها و مراتع آلوده به چرا برد زیرا از طریق خوردن علوفه و تماس دهان با خاک این نوع باکتری وارد بدن دام خواهد شد. البته در این بین تماس با خون و ترشحات بدنی گوسفندی که دچار سیاه زخم بوده است، می‌تواند باعث بروز بیماری و گسترش آن شود.

راه درمان و پیشگیری بیماری شاربن یا همان سیاه زخم در گوسفندان

راه‌ها و نکات بهداشتی بسیار زیادی برای جلوگیری و درمان بیماری شاربن وجود دارد. به این خاطر ما برای بالا بردن اطلاعات دامداران در این بخش به صورت گسترده و جامع به بررسی بهتر راه درمان سیاه زخم خواهیم پرداخت. تا دامداران بدانند در مواجه با چنین بیماری واگیردار و سختی چه نکاتی را باید رعایت کنند.

  • زمانیکه دام و یا گوسفندی بر اثر چنین بیماری تلف شده باشد، نباید به هیچ وجه به او دست زد و یا کالبد شکافی کرد باید لاشه این حیوان را در چاهی عمیق دفن کرد یا سوزاند تا از انتشار چنین بیماری خطرناکی جلوگیری کرد.
  • برای جلوگیری از این بیماری باید تمامی محصولات حیوانی ضد عفونی شوند به طور دائم.
  • اگر دامی به این بیماری مبتلا شده بود شما باید از طریق آنتی یوتیک‌هایی نظیر پنی سیلین، سیپروفلوکساسین و داکسی سیکلین در مراحل اولیه نسبت به درمان دام اقدام کنید.
  • و اگر دام دچار سیاه زخم استشناقی شده باشد، باید بگوییم که تلاش شما برای درمان آن بی فایده می‌باشد و دام تلف خواهد شد.
  • در دامداری خود باید تمامی وسایل و امکاناتی که با دام مبتلا به شاربن تماس داشته است را بسوزانید، تا با این کار از انتقال و گسترش این بیماری به حیوانات دیگر جلوگیری کنید.
  • برای جلوگیری از بروز چنین بیماری باید در سال یک الی دو بار حیوانات واکسیناسیون شوند، تا از چنین بیماری گسترش پیدا نکند.
  • در آخر نیز شما باید از دستکاری در خاک و کود حیوانی اجتناب کنید.

در این مقاله ما به طور کامل بیماری سیاه زخم در انواع دام و گوسفند ( بیماری شاربن در گوسفند و دام ) را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین با ارائه اطلاعاتی درباره روش‌های پیشگیری و درمان این نوع بیماری خطرناک، دامداران را در زمینه درمان و مراقبت از گله خود آگاه کردیم. تا بتوانند در صورت بروز چنین مشکلی بهترین تصمیم گیری ممکن را انجام دهند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش گوسفند زنده

جهت خرید گوسفند زنده با شماره های زیر می توانید در ارتباط باشید.