روش مناسب جابجایی دام زنده
روش مناسب جابجایی دام زنده

روش درست حمل دام زنده

روش درست حمل دام زنده یکی از موضوعات مهم و قابل توجه در رابطه با حفظ سلامت گوسفند زنده می باشد که متاسفانه توجه کمی به این موضوع از سوی دامداران صورت می گیرد. در صورت خرید گوسفند زنده یا فروش گوسفند زنده در هر صورت حمل دام با استفاده از ماشین و ابزار دیگر برای انتقال دام ها انجام می شود که باید در هنگام انجام این کار تمهیدات و موارد لازمی را مد نظر داشته باشید تا ز بروز خسارت به دام و در نتیجه متضرر شدن دامدار جلوگیری شود. از این رو در ادامه به بررسی این موضوع و راهکار های مناسب و درست برای حمل دام زنده می پردازیم.

اصول حمل دام زنده

توجه داشته باشید که اصولی که در این مقاله به عنوان روش های درست حمل دام زنده بیان می شود تنها منحصر به گوسفند نمی باشد و شامل موارد دیگری نیز همچون گاو و بز و … می باشد که باید در هنگام جابجایی این موارد نیز این اصول رعایت گردد. رعایت این موارد از لحاظی مورد اهمیت می باشد که ممکن است در اثر سهل انگاری و عدم توجه لازم به موضوع جابجایی، آسیب هایی به دام وارد شود. بنابراین برای جلوگیری از هر گونه آسیب احتمالی باید موارد مورد توجه قرار گیرد.

موارد احتیاط جابجایی گوسفند
موارد احتیاط جابجایی گوسفند

با خواندن عنوان این مقاله بدون شک مواردی به ذهن شما خطور کرده است که منظور ما از اصول صحیح حمل دام زنده موارد احتیاطی و … می باشد. که در این رابطه باید گفت که علاوه بر این موارد، نکته های متعددی وجود دارد که از سوی سازمان های مختلف همچون سازمان دامپزشکی و راهنمایی رانندگی نیز اعمال شده تا از سوی حمل کنندگان دام رعایت شود.

رعایت مقررات حمل دام

قبل از هر چیزی باید به این نکته توجه داشت که امروزه با توجه به افزایش میزان قاچاق دام از ایران، به خودرو های حامل دام زنده اعم از گاو و گوسفند و بز و … اعلام هشدار داده شده که برای حمل دام زنده در سطح شهر به شهر نیز باید مجوز لازم برای انجام این کار را داشته باشند. خودرو های جابجا کننده دام باید قبل و بعد از بارگیری ضد عفونی شوند و عاری از هر گونه خراشیدگی و شکستگی باشد که دام ها آسیب نبینند. خودرو های دارای مجوز و دارای امکانات لازم تنها باید نسبت به جابجایی دام زنده اقدام کنند.

حمل دام به روش صحیح

قبل از هر چیزی شما باید نسبت به انتخاب ماشینی اقدام کنید که دام ها احساس راحتی در آن داشته باشند و به صورت فشرده در یک مکان قرار نگیرند. ماشینی که دام با آن حمل می شود باید دارای کف پوش مناسب باشد. اگر دام ها را برای چند ساعت و در مسیر های طولانی جابجا می کنید باید علوفه و آب کافی برای تغذیه آنها را همراه داشته باشید. بهتر است در طول مسیر چندین بار نسبت به چک کردن وضعیت دام ها اقدام کنید تا روی هم یا در زیر پای همدیگر نیفتاده باشند.

جابجایی دام با ماشین
جابجایی دام با ماشین

هنگام سوار کردن و یا پیاده کردن دام بهتر است از سکویی با ارتفاع مناسب استفاده کنید که مانع از افتادن و آسیب رسیدن به دام شود. سعی کنید هیچ آسیب و خراشی به بدن دام وارد نشود تا زمینه بروز عفونت در دام ایجاد نشود. همچنین از هر گونه بد رفتاری که باعث ایجاد تنش و اضطراب در دام شود خودداری کنید. آسیب هایی همچون بروز لنگش در دام، سقط جنین و حتی مرگ در اثر خفگی از جمله آسیب هایی است که ممکن است در اثر جابجایی نادرست دام صورت بگیرد. جابه جایی در موقع عصر یا اوایل صبح که نور خورشید به صورت عمود نمی تابد نیز بهتر است.

نکاتی برای جابجایی صحیح دام زنده

در روش درست حمل دام زنده بهتر است در هنگام سوار کردن یا پیاده کردن دام از قسمت هایی همچون شاخ و پشم آنها گرفته نشود. چرا که این کار ممکن است باعث شکستگی شاخ شود و در مواردی نیز ایجاد کبودی و آسیب دیدگی در قسمت هایی از بدن در صورت کشیدن پشم و پوست شود. موارد لازم جهت جابجایی دام به روش درست در این مقاله خدمت شما عزیزان ارائه شد، برای خرید هر نوع دامی اعم از گوساله و بز و گوسفند و حتی مرغ و خروس نیز می توانید با شماره های موجود در روی سایت در تماس باشید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش گوسفند زنده

جهت خرید گوسفند زنده با شماره های زیر می توانید در ارتباط باشید.