بیماری های کشنده گوسفندان در جهت آشنایی بیشتر دامداران و خریداران دام جهت مصرف گوشت و یا خرید و فروش و … در این بخش خدمت شما ارائه می گردد. گوسفندان و سایر دام ها نیز در موارد بسیاری، بیماری و امراض مختلفی متوجه آنها می شود که این امراض می توانند خطر تلف شدن و افزایش مرگ و میر در گله را افزایش دهند. بنابراین شناخت کافی و در اختیار داشتن اطلاعات مناسب در این زمینه می تواند از میزان ابتلا و در نتیجه میزان مرگ و میر دام زنده بکاهد. با ما همراه باشید تا انواع بیماری های کشنده دامی را مورد بررسی قرار دهیم.
آنچه می خوانید
بیماری های کشنده دامی
با توجه به اینکه با پیشرفت علم در زمینه دامپزشکی، حقایق بیشتری از دلیل مرگ و میر دام ها و مرگ ناگهانی گوسفندان کشف شده است، امروزه بیماری های مختلفی برای دام شناخته شده اند، که بدون شک علت بروز مشکلات دامی و حتی تلف شدن دام به دلیل بروز یکی از این بیماری های شناخته شده می باشد. بنابراین بهتر است تا افراد اطلاعاتی در رابطه با انواع بیماری های کشنده دامی در اختیار داشته باشند تا راه های پیشگیری انواع امراض تا حد ممکن رعایت شود و از سوی دیگر در صورت مشاهده علائم مربوط به هر بیماری، نسبت به درمان آن اقدامات لازم انجام شود.

بیماری هایی که در ادامه معرفی می شود، همواره در هر موقعیت جغرافیایی و در هر منطقه ای منجر به تلف شدن تعداد زیادی دام شده اند و اکثرا دام ها دچار این نوع بیماری ها می شوند. این بیماری ها متعلق به منطقه خاصی نیستند و ممکن است در هر گله ای در هر اقلیم و شرایطی بروز کنند. بیماری های انگلی و باکتریایی و … گوسفندان در این بخش مورد بررسی قرار می گیرد.
بیماری گوسفندی آناپلاسموز
یکی از بیماری های خطرناکی که می تواند سبب بروز مشکلات متعدد و زیادی در دام و حتی تلف شدن آن شود بیماری آناپلاسموز است که از طریق مگس ها و کنه ها به دام منتقل می شود. این بیماری در ابتدا علائم و نشانه هایی ندارد و در صورتی که در سراسر بدن شیوع یابد و به صورت کامل در بدن دام گسترده شود، علائم اصلی خود را نمایان می سازد. از جمله علائم این بیماری می توان به مشکلات دفعی نظیر اسهال و یبوست اشاره کرد.
عدم تعادل و وجود مشکل در ایستادن و راه رفتن می تواند یکی دیگر از علائم بیماری آناپلاسموز باشد. تب، رنگ پریدگی مخاط چشم و همچنین کم خونی از سایر نشانه های این بیماری می باشد. از جمله راه های پیشگیری از بروز این بیماری می توان توجه به بهداشت محیط و محل نگهداری دام را مد نظر قرار داد. درمان بیماری آناپلاسموز به وسیله واکسن تتراسایکلین و آنتی بیوتیک ها حیوانی صورت می گیرد.
آبسه پا
یکی از عوامل لنگیدن گوسفندان این بیماری می باشد. این بیماری مربوط به پا می باشد و در صورتی که پا ها در اثر موارد مختلف همچون فرو رفتن عوامل خارجی به داخل پا ها دچار عفونت شوند در دام بروز می کند. با فرو رفتن عوامل خارجی به پای دام، شرایط ورود باکتری ها و میکروب های موجود در محیط به داخل بدن دام فراهم می شود و در نتیجه بروز عفونت، سبب لنگش دام خواهد شد. حمام پای گوسفندان به صورت مرتب و همچنین توجه به بهداشت و نظافت محیط در کنار بررسی منظم پای گوسفندان می تواند از عوامل پیشگیری از بروز این بیماری باشد.

در صورتی که وزن گوسفنده زنده زیاد باشد و از جثه بزرگتری برخوردار باشد، باید مراقبت های بیشتری نسبت به آن انجام شود. در صورت مشاهده این نوع عفونت و بیماری در پای دام، باید دام را به جایی خشک و تمیز منتقل کنید. با استفاده از روش های موجود باید پای گوسفند ضدعفونی شود. در صورت نیاز به دامپزشک مراجعه کنید تا درمان قطعی و جلوگیری از گسترش عفونت به صورت کامل انجام شود.
آبله در گوسفندان
یکی از خطرناک ترین بیماری های گوسفندان که عامل ویروسی دارد آبله می باشد. یکی از بیماری هایی که در فصل تابستان در هر منطقه ای می تواند گریبان گیر گله شود بیماری آبله است. این ویروس هر نوع دامی در هر سن و از هر جنسیتی را می تواند آلوده کند. نحوه انتقال این بیماری از طریق تماس با دام آلوده و حتی آب نیز می باشد بنابراین می تواند در کمترین زمان ممکن در گله گسترش یابد. گزش حشرات و همچنین انتقال از میش آلوده به جنین نیز صورت می گیرد.
التهاب بدون و بروز ضایعات پوستی در کنار تورم پلک ها از جمله علائم این بیماری ویروسی گوسفندان می باشد. در صورتی که درمان به موقع انجام نگیرد علائم و نشانه های دیگری نظیر از بین رفتن دندان ها و غشای مخاطی چشم، بینی و لب ها در دام بروز می کند. در صورت بروز چنین علائمی باید فورا دام مبتلا را قرنطینه کنید و از سایر گوسفندان دور کنید تا زنجیره انتقال قطع شود. برای درمان این بیماری باید با دامپزشک مشورت کنید تا موارد درمان هر چه سریع تر به کار گرفته شود. پس از درمان کامل نیز باید دام حدود 45 روز از گله و سایر گوسفندان دور باشد. و جایگاه نگهداری دام آلوده نیز به صورت کامل ضد عفونی شود.
مننگوانسفالیت
یکی دیگر از خطرناک ترین بیماری های گوسفندی که از طریق مخاط دهان و تنفس به سایر دام ها نیز منتقل می شود، مننگوانسفالیت می باشد. اولین نشانه و علامت ابتلای دام به این بیماری، عدم تعادل در ایستادن و راه رفتن در پاها می باشد.تورم چشم ها نیز می تواند در موارد شدید بودن، از علائم این بیماری به شمار آید. در صورتی که این نشانه ها را در دام مشاهده کردید برای جلوگیری از تلف شدن و درگیر شدن سایر دام ها فورا به دامپزشک اطلاع دهید تا اقدامات درمانی لازم برای دام صورت بگیرد.

آرتریت
یکی از انواع امراض عفونی که در گوسفندان بروز می کند، آرتریت می باشد. بیشتر این بیماری در بره هایی دیده می شود که در مکان های سر بسته به دنیا می آیند. این بیماری به دو صورت چرکی و غیر چرکی در بین بره ها دیده می شود، در نوع غیر چرکی از زمان تولد تا 5 هفتگی بره دچار لنگش می شود و درد در ناحیه مفاصل را خواهد داشت. در نوع چرکی نیز بروز عفونت در مفاصل سبب بروز لنگش حاد در دام می شود. جهت پیشگیری از این بیماری باید بند ناف بره با مواد آنتی بیوتیکی به صورت کامل ضد عفونی شود.
در این بخش بیماری های کشنده گوسفندان در انواع مختلف برای شما عزیزان معرفی گردید تا اطلاعاتی در این رابطه داشته باشید و با مشاهده علائم ذکر شده برای هر بیماری، فورا نسبت به استفاده از موارد درمانی اقدام نمایید. انواع بیماری گوسفندان نیز در این سایت معرفی شده است و در مقالات آتی نیز در جهت افزایش اطلاع دامداران، مطالب مهم و مورد نیاز دیگر نیز ارائه می گردد. جهت خرید گوسفند زنده به صورت سالم و بدون هیچ گونه بیماری و عارضه ای می توانید با شماره های داخل سایت در تماس باشید.