با توجه به حساسیت دامهای تازه متولد شده نسبت به هر تغییر محیطی و یا حتی نوع تغذیه، امکان بروز تغییرات و بیماریهای مزمن و حاد در هر نوعی اعم از بره و گوساله زنده و … وجود دارد. یکی از رایجترین مشکلاتی که برای اکثر گوسالهها رخ میدهد، اسهال شدن است که برای جلوگیری از این اتفاق و بروز مشکلاتی که بر اثر این اتفاق بروز میکند در این بخش به معرفی راههای پیشگیری از اسهال در گوساله میپردازیم تا بتوانید از بروز این مشکل جلوگیری نمایید.
روش جلوگیری از اسهال در گوساله
با توجه به وجود انواع بیماری که اکثرا روی گروههای حساس دام همچون بره و گوساله تازه متولد شده اثرگذاری بیشتری دارند، به منزله جلوگیری از بروز بیماریهای عفونی و حاد در این دامها باید نکاتی را همواره مورد توجه داشته باشید تا مانع از بروز مواردی همچون اسهال شدید و اسهال خونی در گوساله شوید. با در نظر داشتن چندین راهکار ساده میتوانید از ابتلای دام به این عارضه جلوگیری نمایید و عوارض و هزینههای ابتلا و درمان را متحمل نشوید.

تاثیر تغذیه گوساله در پیشگیری از اسهال
یکی از ابتدایی ترین مواردی که جزو موارد مراقبت از گوساله تازه متولد شده نیز میباشد رعایت این نکته است که باید پس از تولد گوساله، آن را تمیز و خشک نمایید و همچنین محل نگهداری و تغذیه و آب خوردن آن را نیز ضدعفونی و تمیز کنید. تغذیه گوساله از آغوز در روزهای ابتدایی تولد بسیار مهم و ضروری میباشد. این ماده سبب تقویت سیستم ایمنی و مقام شدن در برابر بیماری ذات الریه در دام میشود. در صورتی که این کار را به خوبی انجام ندهید، در صورت ابتلای گوساله به اسهال در روزهای ابتدایی درمان دیگری موثر نخواهد بود.
نباید هیچگاه شیر پس مانده از شیردوشی را به گوساله دهید. چرا که ممکن است این شیر حاوی عوامل بیماری زا باشد و در ابتلای گوساله به بیماری تاثیرگذار باشد. همچنین برای پیشگیری از اسهال شدن گوساله باید از دادن شیر خیلی داغ و شیر خیلی سرد به گوساله خودداری شود. از سایر نکات قابل توجه باید به این مورد اشاره کرد که نباید تغذیه گوساله را ناگهان تغییر دهید و در هر بار تغذیه از هر نوع شیری که بخواهید استفاده کنید. در صورت استفاده از مواد و مکملهای مختلف و متنوع، سلامت گوساله به خطر میافتد و بازگرداندن عادت شیرخوری به حالت قبل نیز بی فایده خواهد بود.
تاثیر محل نگهداری بر اسهال گوساله
یکی از موثرترین راهکارهای پیشگیری از اسهال گوساله این است که گوساله تازه متولد شده در مکانی انفرادی و اختصاصی برای مدتی نگهداری شود. بستر گوساله باید نرم و بهداشتی و به دور از عوامل مخل سلامت آن باشد. همچنین توجه به بهداشت وسایلی که برای خورد و خوراک گوساله مورد استفاده قرار میگیرد در ابتلا و عدم ابتلای دام به اسهال نقش موثری دارد.