خواص استفاده از روده گوسفند به حدی زیاد می باشد که سبب شده است بسیاری از افراد نسبت به مصرف این بخش از اعضای گوسفند تمایل زیادی داشته باشند. گوسفند زنده در سراسر جهان به عنوان یکی از بزرگترین تامین کننده های فرآورده های مورد نیاز انسان شناخته می شود. که پرورش آن سراسر سود می باشد، از این جهت که از نظر شرعی و پزشکی نیز حتی اعضای داخلی بدن نیز قابل استفاده می باشد و می تواند فواید و سود زیادی برای انسان داشته باشد. در ادامه به بررسی فواید مصرف روده گوسفندی می پردازیم.
آنچه می خوانید
استفاده از روده گوسفند
نگاه تغذیه ای به گوسفند می تواند منحصر به گوشت و تولید لبنیات باشد و افراد تنها موارد استفاده از گوسفندان را مصرف گوشت گوسفندی و فواید گوشت قرمز و همچنین شیرو لبنیات مشتق شده از شیر بدانند. اما باید به این نکته توجه داشت که موارد دیگری همچون اعضای داخلی گوسفند وجود دارند که می توانند مزایای بیشتری نیز داشته باشند، از جمله این موارد می توان به جگر گوسفندی و روده و … اشاره نمود.

روده به عنوان یکی از اعضای داخلی گوسفند که دارای خواص زیادی نیز می باشد شناخته می شود. این عضو از گوسفند می تواند زمینه ساز ایجاد تغییرات مفید در بدن انسان و همچنین تاثیر گذار در روند جلوگیری از بروز بیماری و حتی درمان نیز باشد. قیمت این بخش در مقابل قیمت گوشت گوسفندی در بازار کمتر است و در مقایسه با میزان پروتئین و میزان مواد مناسب برای بدن نیز می تواند با گوشت برابری کند، بنابراین بهتر است به عنوان یک محصول غذایی، این مورد را نیز در نظر داشته باشید و مصرف آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
سابقه مصرف روده گوسفند
مصرف این بخش از گوسفند تنها منحصر به چند سال نمی شود بلکه همواره از گذشته های دور نسبت به استفاده و مصرف از این بخش توصیه شده است و مورد استفاده عموم افراد بوده است. با توجه به اینکه در طول تاریخ نسبت به استفاده از این بخش از گوسفند تمایلات زیادی وجود داشته است بنابراین، رشته شغلی مجزا به نام زهتابی پدید آمده است که در آن فرد مشغول به پاکسازی و آماده سازی روده می شود. لازم به ذکر است که علاوه بر مصرف خوراکی، در صنایع دیگر و برای کاربرد های دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
در این شغل موارد و نکات خاصی وجود دارد که در صورت رعایت، می تواند محصول بهتری را به ارمغان بیاورد. توجه داشته باشید که از نظر کیفیتی نیز روده گوسفندان مناطق گرمسیر و سردسیر نیز با هم تفاوت هایی دارد. همچنین مرغوبیت روده گوسفند به نسبت روده بز بیشتر می باشد. روده گوسفندانی که در مناطق سردسیر هستند نسبت به روده گوسفندان مناطق گرمسیر سفت تر نیز می باشد.
شغل زهتابی
در این شغل، ابتدا شخص نسبت به تهیه روده سالم و بهداشتی از کشتارگاه اقدام می کند، در ادامه قبل از اینکه روده تغییر رنگ دهد و یا غیر قابل استفاده شود باید عملیات لش گیری که شامل پاکسازی روده از آلودگی و محتویات داخلی می باشد، صورت می گیرد. ضد عفونی روده در این فرآیند با استفاده از نمک به عنوان تمیز کننده طبیعی صورت می گیرد. در ادامه با توجه به نوع روده و همچنین کیفیت و … روده ها در دسته بندی های مختلف برای استفاده در صنایع و موارد مختلف به کار گرفته می شوند.

کاربرد روده گوسفند
روده یکی از اعضای بسیار مفید گوسفند می باشد که با داشتن خاصیت های منحصر بفرد و ویژه می تواند مناسب برای استفاده در صنایع و موارد مختلف باشد. بافت روده به صورت نرم و در عین حال محکم و منعطف می باشد و به راحتی گسسته نمی شود، این ویژگی ها سبب شده است تا در مصارف مختلفی غیر از مصارف خوراکی به کار گرفته شود و داشتن مواد مناسب و پروتئین و خواص مختلف سبب شده است تا به عنوان ماده غذایی با کیفیت شناخته شود. در ادامه به بررسی برخی از کاربرد های روده گوسفند می پردازیم.
- استفاده از روده در صنعت کفش سازی
- کاربرد در تهیه چادر شب
- استفاده برای تولید لاستیک
- استفاده برای تهیه انواع فست فود همچون تولید سوسیس و کالباس
- ساخت سیم برای ادوات موسیقی همچون تار و ویولن و …
- ساخت تیر و کمان
- کاربرد در تولید نخ بخیه جراحی
- استفاده برای تولید تسمه و نوار های محکم
- و …
صادرات روده گوسفندی
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید یکی از محصولاتی که به طور انبوه از ایران صادر می شود، روده گوسفندی می باشد چرا که فواید و خاصیت های آن در صنایع و حتی برای مصرف غذایی نیز بر هیچکس پوشیده نیست. بیشترین میزان تولید و صادرات روده گوسفندان در خاورمیانه متعلق به ایران می باشد و تقریبا می توان گفت که انبوه صادرات به اروپا صورت می گیرد.
خواص استفاده از روده گوسفند در این بخش به صورت کامل خدمت شما عزیزان معرفی گردید، همچنین کاربرد های مختلف آن نیز خدمت شما ارائه گردید. برای خرید گوسفند زنده در تهران و یا خرید روده تازه گوسفندی می توانید با شماره های موجود در روی سایت تماس بگیرید.